تلفن: 66570947

.

صوت درمانی - کلینیک صوت درمانی - مرکز صوت درمانی - هزینه صوت درمانی

صوت درمانی

امروز می خواهیم در این مقاله شما عزیزان را با صوت درمانی آشنا کنیم . می توان گفت موسیقی درمانی همان صوت درمانی است . صوت درمانی یکی از قدیمی ترین روش های درمانی است . کلینیک توانش مقاله را منتشر می کند

صوت چیست  ؟

 

صوت نوعی ارتعاش است. وقتی سیمی را در یکی از آلات موسیقی به صدا در می آورید، هوای اطراف آن فشرده و سپس منبسط می شود. این کار امواجی صوتی ایجاد می کند که با سرعت سیصد متر در ثانیه فضا را می پیماید. میزان موجی که مرتعش می شود،(بسامد) یا (فرکانس) نامیده شده و با واحد (هرتز) اندازه گیری می شود. محدودۀ شنوایی انسان (20 – 20000) هرتز است. امواج بالاتر از (20000) هرتز را فراصوت می نامند.

 

تاریخچه صوت درمانی 

 

- افلاطون، فیلسوف یونانی معتقد بود که صوت به شکل موسیقی یا زمینه آهنگ میتواند تأثیری شفابخش داشته باشد. نخستین بار او در کتاب (جمهور) به طبقه بندی تم ها پرداخت. وی مقام (میکسولیدین) را حزین، مقام (دورین و فریژین) را محرک و مقام (لیدین) را نشاط آور توصیف کرد.مقالۀ (تم درمانی) – رضا جوهری فرد

- در یونان باستان نوازندگان میتوانستند از طریق نت واحد یا آهنگ صدای شخص، از او شناخت بدست آورند و شفاگران با آهنگ درونی بیمار هماهنگ شده و با نواختن یک نت بر چنگ یا بربط ، بیمار را شفا می دادند.

- ارسطو معتقد بود که نوای فلوت احساسات را برمی انگیزد و فشارهای عصبی سرکوب شده را رها می کند.

- مصریان باستان صوت را به شکل ماده می شناختند.

- فیثاغورث، ثابت کرده است که ارتباطی قوی میان حواس و موسیقی وجود دارد. و اگر اصوات به شیوه ای مناسب بکار گرفته شود، کمکی بزرگ به سلامتی خواهد بود. او آهنگهایی می نواخت که با ارتعاشات مثبت آن، احساسات منفی، بخصوص اندوه، غضب، رقّت، غرور و عصبانیت را از بین می برد. او قوانین هماهنگ بین صوت و ماده را کشف کرد و آنرا در جدولی به نام (لامبدوما ماتریکس) منظم کرد. پزشکی مکمل و درمانهای موازی – شعبانخانی – ص 50 - 47

- فارابی دانشمند ایرانی درنیمۀ دوم قرن سوم هجری قمری در رسالۀ (مقالة فی معانی العقل) به بحث در باره تأثیر درمانی موسیقی بر روح پرداخته است. اطلاعات وی درریاضیات خوب، در طب متوسط و در موسیقی بسیار خوب بوده است. فرهنگ فارسی معین – جلد ششم

- در ژاپن نوع به خصوصی طبل می زنند تا جریان انرژی (کی) را در سر تاسر بدن تحریک و متعادل کند.

- بومیان استرالیا از نواختن وسیله ای به نام (دای جریدو) به همراه قصه گویی استفاده می کردند. وقتی کسی بیمار می شد میگفتند که اشکالی در آواز او پدید آمده و بومیان با این وسیله اشکال او را برطرف می کردند.

- طب (آیورودیک) که سابقۀ چند هزار ساله در هند دارد، اصوات بدو ی را بکار می گیرد که بر ذهن، جسم و روح تأثیری عمیق دارد. در دل خواندن کلمات (مانترا) تنفس را آرام می کند. تحقیقات نشان میدهد که چنین اصواتی قدرت جلوگیری از رشد سلولهی سرطانی را داراست .

- در افسانه های چینی از نوعی (ندا سنگ) یاد شده است. این سنگ از جنس یشم بوده و به هنگام برخورد دو قطعه از آنها، آ وایی خوش شبیه به آهنگ موسیقی به گوش می رسید. چینی ها این طنین را صدای آسمانی و ندای بزرگ طبیعت می نامیدند و برای درمان بیماری و حفظ تعادل از آن استفاده می کردند. 

- در قبایل بومی افریقا، سرخ پوستان امریکا، انسانهای بدوی استرالیا، شمن های سیبری، بومیان اندونزی و ... از ( طبّالی) به تنهایی یا به همراه سازهای دیگر و همراهی گروه سرود خوان، مراسم شفا انجام می گرفته است.  

وضعیت موسیقی درمانی از قرن بیستم به بعد (نقل از ویکیپدیا)

 

در انگلستان =  موسیقی درمانی از سال 1982 از سوی سازمان بهداشت و درمان ملی انگلستان به عنوان تخصصی وابسته به رشته پزشکی تعیین شد و درسال 1999 به عنوان حرفه ای تثبیت شده در انگلستان به رسمیت شناخته شد. موسیقی درمانی در بیش از 50 کشور دیگر به عنوان یک حرفه و تخصص به ثبت رسیده است و فدراسیون جهانی موسیقی درمانی نیز با اهداف معرفی مفهوم کاربرد و رشد، تکامل و گسترش موسیقی درمانی و در خدمت کانون جهانی سلامت روان بنیان نهاده شده است. تاکنون نام بیش از 200 موسیقی درمانگر حرفه ای به ثبت رسیده است. بسیاری از آنها درخدمت خدمات درمانی دولتی، آموزش و پرورش و خدمات اجتماعی مشغول به کار هستند و بقیه نیز به طور مستقل کار می کنند. حضور مراکز موسیقی درمانی در کانون پرورشی کودکان، مراکز تحصیلات متوسطه و آموزش عالی کاملاً جا افتاده است. انجمن موسیقی درمانگرهای حرفه ای (APMT) از جمله دیگر سازمان های مفیدی است که ارتباط  بیمار را با یک موسیقی درمانگر که در منطقه جغرافیایی او زندگی می کند بر قرار می کند تا بیمار از توجه و مراقبت موسیقی درمانگر برخوردار شود.

در امریکا = تکنیک موسیقی درمانی به صورت رسمی در قرن بیستم، از زمان جنگ جهانی اول برای درمان مصدومین بکار گرفته شد. و بتدریج تکامل یافت. درسال 1944 اولین برنامۀ آموزش موسیقی درمانی در جهان در دانشگاه ایالت میشیگان و در ایالت کانزاس اجرا شد. در سال 1950، انجمن ملی موسیقی درمانی ((NAMT تاسیس شد. در سال 1971، انجمن آمریکایی موسیقی درمانی (AAMT) تأسیس شد. امروزه چند مرکز مهم دیگر  از جمله مرکز موسیقی درمانی در سازمان خیریه (نوردورف – رابینز)  وجود دارند که در سطوح بین المللی فعالیت می کنند.

در هند= موسیقی هندی که به (رگاس – Ragas) مشهور است، تأثیری عمیق بر روح، روان، ذهن و جسم دارد. هندیها معتقدند تعدادی از رکاها از قدرت شفابخشی معنوی برخوردارند.

در استرالیا = در سال 1949 توسط سازمان صلیب سرخ این کشور کنسرتی با هدف شفا ترتیب داده شد. و در همان سال انجمن موسیقی درمانی استرالیا (AMTA) تأسیس شد.