تلفن: 66570947

.

درمان اوتیسم ، تشخیص اوتیسم ، طیف اوتیسم،هزینه درمان اوتیسم

درمان اوتیسم

اوتیسم بیماری نیست بلکه اختلالات عصبی است که در سلول های مغزی ایجاد می شود، فرد مبتلا به  اوتیسم کلام و تماس صوتی ندارد ولی در سایر موارد توانمندی های خوبی دارد لذا ما در کودکان اوتیسم شاهد عدم توازن در رفتار فرد هستیم که اگر این شرایط بالانس شود ناهنجاری های ناشی از این بیماری نیز به حداقل کاهش می یابد.

متخصصان معتقدند اگر بیماری اوتیسم در کودکان به موقع و زیر سن 3 سال تشخیص داده شود به کمک خانواده و آموزش های لازم، این بیماری قابل درمان است.بهتر است کودک تا قبل از 3 سال مورد تشخیص و معیانه کامل این بیماری قرار بگیرد تا قبل از تکمیل شبکه های عصبی بتوان درمان آن را انجام داد زیرا بعد از این سن دیگرشبکه های عصبی تکمیل شده و عملا مراحل درمان کمتر مفید واقع می شود. آموزش و توانبخشی در سنین کودکی مانند آموزش زبان در بزرگسالی است. حال اگر خانواده ها با علائم بیماری در سنین کودکی آشنا شوند می توانند تا 70 درصد به بهبود کودک خود کمک کنند. در مراحل درمان اوتیسم فرزندان کوچک توسط والدین آموزش می بینند و از همه مهمتر آموزش والدین است که حائز اهمیت است. داروها نقش درمان اوتیسم را ندارند بلکه بیشتر برای کنترل ناهنجاری های رفتاری تجویز می شوند.

در حال حاضر از هر 50 هزار نفر یک نفر مبتلا به اوتیسم است که روند مبتلایان به این بیماری رو افزایش است.مهمترین مشکلات بیماران اوتیسم این است که فرد در مسائل اجتماعی دچار اختلال می شود لذا فرد مبتلا به این بیماری نمی تواند با گروه همسال و بزرگترها ارتباط برقرار کند و مشکلات از همین جا آغاز می شوند.از سوی دیگر فرد مبتلا به اوتیسم دچار الگوی های رفتاری محدود اما با تکرار می شود که عامه مردم این دسته از بیماران را به این صورت می شناسند.

خانواده دارای کودک اختلال طیف اوتیسم باید دو فاز را طی کند نخست سازگاری بدان معنا که خانواده باید با اصل موضوع کنار بیایند و در مرحله دوم انطباق با بیماری است.

خانواده ها چندیدن بار را تحمل می کنند نخست بار حاصل از آگاهی ناشی از ابتلا به این بیماری، بار اجتماعی که به دلیل عدم آگاهی نسبت به این بیماری از سوی جامعه به بیمار و خانواده بیمار تحمیل می شود و در نهایت هزینه درمان اوتیسم، کودک مبتلا به اوتیسم ماهانه 2.5 تا 3 میلیون تومان بار مالی برای خانواده دارد و در نهایت خانواده های دارای کودک مبتلا به اوتیسم با شغل خود دچار مشکل می شوند زیرا فرآیند درمان موجب بی نظمی در شغل نان آور خانواده می شود.معمولا هزینه درمان اوتیسم زیاد تر از حد انتظار میشود.

یکی ازحوزه‌های مربوط به درمان اوتیسم، خانواده است. تسکین دادن نگرانی‌های خانواده به هیچ وجه نباید جزء مسائل فرعی یا غیر مهم تلقی شود. اگر معالجاتی که برای افراد اوتیستیک ارائه می‌شود، برای کودکتان موثر واقع شده باشد به کل خانواده کمک کرده است. از آنجایی که مشکلات مهمی برای اعضای خانواده به وجود می‌آید، خانواده نیاز به حمایت و پشتیبانی دارد. این گروه‌ها می‌توانند اعضا ومتخصصین مرتبط با اوتیسم، مشاوران وهمچنین دیگر خانواده‌های اوتیسم باشند.

بیماری اوتیسم یک بیماری مرموز است و علل مختلفی چون کمبود تغذیه‌ای در دوران بارداری یا سن والدین و حتی وقوع برخی از بیماری‌ها در دوران نوزادی این کودکان می‌تواند از جمله عوامل ابتلا کودکان به اختلال اوتیسم باشد.اختلال طیف اوتیسم یکی از مواردی است که به گفته کارشناسان از جمله عوارض زندگی در شهرهای صنعتی و پر استرس است و در کنار تاثیر وراثت در انتقال این اختلال، سهم استرس و معضلات زندگی در جوامع شهری نیز قابل اهمیت است.

برای تشخیص اوتیسم بازی از روش‌هایی است که والدین می‌توانند رفتار کودک را در آن به دقت مورد ارزیابی و مشاهده قرار دهند. مشاهده از طریق بازی یک تست یا شیوۀ غربالگری اوتیسم نیست، بلکه فرآیندی است ساختار یافته که در آن رفتارهای اجتماعی، ارتباطی و قدرت تخیل کودک مورد مشاهده قرار می‌گیرد. مشاهدۀ رفتار کودک در بازی یکی ازمؤثرترین شیوه‌های مطالعه رفتار، به ویژه برای گروه زیر شش سال است. بهترین مشاهده از طریق بازی میتواند توسط روانشناس در اتاق مراقبت‌های کودک و یا در مرکز بالینی کودکان انجام شود.اختلال اوتیسم باعث می‌شود مهارتهای تفکر، یادگیری، حل مشکلات و کلام کودکان مبتلا، بسته به اینکه در چه طیفی از این اختلال قرار دارند شدیدا دچار مشکل شود. بعضی افراد مبتلا به ASD (اختلال طیف اوتیسم) نیاز به کمک زیادی در زندگی روزمره دارند و بقیه نیاز به کمک کمتری دارند.

تشخیص اختلال طیف اوتیسم می‌تواند دشوار باشد زیرا هیچ تست پزشکی مثل تست خون برای تشخیص اختلالات وجود ندارد. پزشکان به رفتار و رشد کودک نگاه می‌کنند تا تشخیص‌هایی بدهند. تشخیص اوتیسم می تواند گاهی در 18 ماهگی یا قبل از آن مشخص شود. در 2 سالگی تشخیص اوتیسم توسط متخصص حرفه‌ای می‌تواند بسیار قابل اطمینان تلقی شود. با این حال بسیاری از کودکان تا سن بالاتر تشخیص نهایی را دریافت نمی‌کنند. این تاخیر به این معناست که کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است کمکی که لازم دارند را دریافت نکنند.

برخی از درمان‌های رایج برای این اختلال طیف اوتیسم عبارتند از:کاردرمانی ،درمان یکپارچگی حسی ، گفتار درمانی ،سیستم ارتباطی تبادل تصویر،رویکردهای تغذیه‌ای

بهترین روش برای درمان اوتیسم، روش توانبخشی با کمک خانواده می‌باشد. گفتاردرمانی و کاردرمانی فشرده به تقویت مهارت‌های مختلف کودک کمک می‌کند.

 درمرکز توانبخشی توانش درمان اوتیسم اختصاصی با همکاری گروهی از پزشکان عمومی، روان پزشکان اطفال، متخصصان اعصاب اطفال، مددکاران، گفتار درمان ها و کاردرمان ها، انجام می شود تا مراحل مداخلات درمانی شناختی در صورت تشخیص اوتیسم برای کودک مبتلا آغاز شود.