علت بیش فعالی هنوز روشن نیست، گمان میرود که جزو بیماریهای چند عاملی با ریشه ژنتیکی و با تاثیر گذاری محیط باشد.
آموزش مهارتهای مدیریت رفتار: کودکان بیشفعال به مهارتهای مدیریت رفتاری نیاز دارند تا بتوانند با احساسات خود بهتر کنار بیایند و عملکرد خود را بهبود بخشند. این شامل ارائه ساختار و روالهای روزانه، تعیین محدودیتها و قوانین، تشویق به رفتارهای مثبت و پاداشدهی مناسب برای رفتارهای خوب است.
کاردرمانی میتواند با ارائه فعالیتها و تمرینهایی به کودکان مبتلا به بیشفعالی کمک کند تا مهارتهای لازم برای مدیریت رفتار و بهبود دامنه توجه خود را توسعه دهند. این فعالیتها ممکن است شامل درمان یکپارچهسازی حسی باشد که به کودکان کمک میکند اطلاعات حسی را بهتر درک کنند و پردازش کنند، یا درمان شناختی-رفتاری که به کودکان کمک میکند الگوهای افکار منفی را شناسایی و تغییر دهند. و مسیر توانبخشی کودکان بیش فعال را به نحو بهتری جلو ببرد.
- فعالیتهای بدنی منظم: تمرینات و فعالیتهای بدنی منظم میتواند به کودکان بیشفعال کمک کند تا انرژی زائد خود را تخلیه کنند و تمرکز و توجه بهتری داشته باشند. فعالیتهایی مانند ورزش، بازیهای پویا و رقص میتواند مفید باشد.
- آموزش مهارتهای اجتماعی: برخی از کودکان بیشفعال به مشکلات اجتماعی میرسند. آموزش مهارتهای ارتباطی، حل مسئله و همکاری میتواند به آنها کمک کند تا در روابط خود با دیگران بهتر عمل کنند و بهبود یابند.
- مدیریت محیط: برخی از تغییرات ساده در محیط مدرسه و خانه میتواند به کنترل بیشفعالی کودکان کمک کند. برای مثال، ایجاد یک محیط آرام و سازنده، حذف موانع تحریکزا و سرگرمیهای زیاد و ارائه فضای مناسب برای تمرکز و توجه میتواند مفید باشد.
- مشاوره و حمایت خانواده: اطلاعات و آموزش در مورد بیشفعالی به والدین کمک میکند تا بهتر درک کنند و استراتژیهای مناسب برای حمایت از کودکان خود پیدا کنند. همچن همکاری با مشاوران و متخصصان در زمینه رفتار شناختی و رفتاری نیز میتواند مفید باشد.