پیراستام یکی از داروهای تقویت کننده و بهبود عملکرد مغز است.این دارو برای بهبود عملکردهای شناختی مغز همچون حافظه، تمرکز، ادراک و ... و نیز در درمان برخی اختلالات عصبی مثل آلزایمر، اختلالات یادگیری و مشکلات گفتاری ، بیش فعالی، اختلالات خلقی و اختلالات رشدی استفاده میشود.
نکته بسیار مهم برای اثربخشی هر چه بیشتر این دارو به کارگیری درمانهای غیردارویی شناختی همچون کاردرمانی است. زیرا گرچه پیراستام یک داروی کمک کننده است اما تا زمانی که به تقویت مهارتهای شناختی مغز مثل حافظه، تمرکز، استدلال و حل مسئله و ... نپردازیم تغییرات قایل توجهی در بهبود عملکرد مغز صورت نخواهد گرفت.
برای درک بهتر این موضوع؛ ورزشکاری را در نظر بگیرید که به منظور افزایش حجم عضلات و عملکرد بهتر عضلانی پودر پروتئین مصرف می کند اما آیا صرفا با مصرف این دارو بدون تمرینات ورزشی این اتفاق خواهد افتاد؟ قطعا پاسخ منفی است.
بنابراین صرف مصرف دارو یا شربت پیراستام نمی تواند نقش زیادی در بهبود اختلالات داشته باشد و ممکن است به طور موقت اثربخشی کوتاه مدتی داشته باشد اما با قطع دارو مشکل همچنان وجود داشته باشد بنابراین توصیه اکید به استفاده از روش های ترکیبی از جمله دارودرمانی، کاردرمانی، توانبخشی شناختی، گفتاردرمانی و روانشناسی می باشد
کاربردهای اصلی پیراستام:
استفاده از این دارو برای بهبود عملکرد حافظه، افزایش تمرکز و یادگیری سریعتر، بهویژه در کودکان دارای اختلالات بیش فعالی، اختلالات یادگیری، اختلالات گفتار، اتیسم، تشنج و ... می باشد. همچنین به منظور کاهش علائم خفیف دمانس یا آلزایمر در مورد سالمندان مورد استفاده است.
تحقیقات نشان داده که پیراستام با افزایش گردش خون بخش جلوی مغز(فرونتال) و اکسیژن رسانی بیشتر به این بافت مغزی میتواند باعث تحریک و تقویت عملکرد سیستم عصبی شود.
لکنت زبان (Stuttering)
لکنت یکی از اختلالات گفتاری دوران کودکی است. كودكان دارای لكنت زبان در مقايسه با همسالان خود، از نظر اجتماعي، آموزشي و عاطفي ضعف بیشتری دارند، در واقع کودکان دچار لكنت زبان مستعد اضطراب به ويژه اختلال اضطراب اجتماعي هستند. لکنت زبان در کودکان می تواند سلامت روان آنان را تحت تأثیر قرار دهد و تاثیر نامطلوب بر کیفیت زندگی و عملکرد تحصیلی کودک داشته باشد.
مداخلات درمانی سریع می تواند لکنت را بطور کامل کنترل نماید و در نتیجه حاصل یک گفتار طبیعی و روان باشد. در صورتی که اختلال در روانی گفتار بیش از شش ماه بطول انجامد، نیازمند مداخل گفتاردرمانی می باشد. تشخیص و کنترل زودهنگام اختلالات گفتاري در بهبود آن بسیار حیاتی است. هدف مداخله سریع درمانی، بوجود آوردن یک ساختار مناسب براي گفتار روان است، قبل از اینکه این اختلال گفتاري مزمن و ماندگارشود. به همین دلیل درمان براي بزرگسالان مشکل تر است، زیرا الگوي لکنت در آنها ریشه دار شده است. با توجه به ماهیت متفاوت لکنت ، پیش بینی بهبود خودبخودي آن مشکل است.
بنابراین با مشاهده علائم لکنت نباید روند درمان را به تعویق انداخت زیرا لکنت بعنوان یک رفتار قابل تغییر شناخته شده است. متخصص علوم اعصاب و گفتاردرمانگر به همراه کاردرمانگر تلاش می کند تا ناهماهنگی بین گفتار و تنفس را که در اثر لکنت ایجاد شده، اصلاح نموده تا در نتیجه شخص مجددا به گفتار روان و بدون لکنت دست یابد. در طول برنامه درمانی شخص مبتلا به لکنت یاد می گیرد تا با روش هاي درمانی گوناگون، پدیده لکنت را در گفتار خود بطور ارادي کنترل نماید.
اختلال در تلفظ حروف یکی از شایع ترین نوع اختلال گفتاری در کودکان، اختلال در تلفظ حروف است برای مثال برخی کودکان صداهایی مثل ت – ر- س – ش متناسب با سن خود به درستی تلفظ نمی کنند. بنابراین دچار اختلال تلفظ هستند.
برخی مواقع کودک به جای یک حرف خاص ، صدای دیگری را جانشین میکند به به آن اختلال تلفظ جانشینی می گویند مثلا به جای کیف می گوید دیف یا به جای مسواک می گوید مسباک گاهی کودک در بیان یک کلمه یک حرف خاص را حذف می کند مثلا خرگوش را خگوش می گوید. در بعضی موارد هم حرفی اضافه به صورت نابجا به کلمه گفته شده اضافه میشود. نوک زبانی صحبت کردن که بیشتر مربوط به حرف س و ز می شود که در آن تلفظ تغییر می کند.
پیراستام معمولاً به عنوان درمان مکمل همراه با گفتاردرمانی و کاردرمانی در اختلال لکنت زبان (stuttering) بهویژه در کودکان استفاده میشود. پیراستام ممکن است در بهبود روانی گفتار در برخی افراد مبتلا به لکنت مؤثر باشد. بهویژه اگر لکنت ناشی از عوامل نورولوژیکی باشد..
بنابراین پیراستام ممکن است در موارد خاص و با نظر پزشک متخصص به عنوان درمان کمکی برای لکنت تجویز میشود، ولی در نظر بگیرید که هیچگاه به تنهایی نمی تواند جایگزین درمان گفتاردرمانی باشد.
اگر هدف شما یا فرزندتان کاهش لکنت است، بهتر است ابتدا با دکتر مهدی جهانی متخصص علوم اعصاب (گرایش مغز و شناخت) ارزیابی داشته باشید تا بهترین تصمیم درمانی انجام شود.
برنامه هاي درمانی جایگزین پیراستام برای درمان مشکلات گفتاری و لکنت
گفتاردرمانی :
استفاده از گفتاردرمانی جهت تمرینات تقویت عضلات دهان، و تمرینات شناختی که از طریق بازی و صحبت کردن، استفاده از کتاب های مصور و داستانی و عروسک های انگشتی و حیوانات و ... صداها و هجاهای صحیح را برای کودک به وسیله گفتاردرمانگر ایجاد می شود تا وی نحوه تولید صداهای خاص بیاموزد و باعث افزایش مهارت های زبانی و لکنت شود.
کاردرمانی :
با استفاده از کاردرمانی می توان مهارت های توجه و تمرکز و مهارت های شناختی کودکان دارای لکنت زبان را افزایش داد
درمان مکمل نوروفیدبک:
در درمان لکنت زبان باید به اضطراب کودک نیز توجه شود و مورد درمان قرار گیرید نوروفیدبک به عنوان روش درمانی نوین در علوم اعصاب بدون هیچ گونه عوارضی به کاهش سطح اضطراب و افزایش توجه و تمرکز در کودکان دارای لکنت زبان می پردازد.
با توجه به سطح بالای انعطاف پذیری که مغز در سنین پایین دارد روش های درمانی نوروتراپی مشکلات توجه و تمرکز و اضطراب کودکان را راحت تر درمان می کند. غالب کودکانی که دچار لکنت می شوند علائم اختلالات اضطرابی را نیز نشان می دهند بنابراین علاوه بر گفتاردرمانی، توجه به درمان هایی که باعث کاهش و حذف علائم اضطرابی می شود از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر اختلالات اضطرابی در کودک درمان نشود حتی پس از بهبودی موقت بعد از درمان های گفتاردرمانی مجدد بعد از گذر زمان کوتاهی مجددا کودک در گفتارش دچار لکنت می شود
تاثیر نوروفیدبک با لکنت زبان
- تعدیل فعالیتهای نورونی مرتبط با گفتار: تحقیقات نشان میدهد که اختلال در هماهنگی نواحی مختلف مغز مسئول برنامهریزی و اجرای گفتار ممکن است در لکنت زبان نقش داشته باشد. از این رو، تنظیم فعالیت الکتریکی در این نواحی از طریق نوروفیدبک میتواند به بهبود روانی و هماهنگی عملکرد گفتاری کمک کند.
- بهبود عملکرد شبکههای عصبی: نوروفیدبک احتمالاً میتواند به تقویت ارتباطات بین نواحی مختلف مغز که در تولید و کنترل گفتار نقش دارند، منجر شود. افزایش هماهنگی و کارایی این شبکهها میتواند به کاهش لکنت در جریان گفتار کمک نماید.
- کاهش اضطراب و افزایش اعتماد به نفس: یکی از عوامل روانی مؤثر بر شدت لکنت زبان، اضطراب و استرس است. با استفاده از نوروفیدبک و یادگیری تکنیکهای تنظیم استرس، افراد مبتلا میتوانند سطح اضطراب خود را کاهش داده و از این طریق بهبود عملکرد گفتاری تجربه کنند.
نوروفیدبک به عنوان یک رویکرد مکمل در درمان لکنت زبان، پتانسیل تعدیل و بهبود الگوهای فعالیت مغزی مرتبط با گفتار را دارد. ترکیب این روش با گفتاردرمانی سنتی میتواند به کاهش اضطراب، افزایش هماهنگی شبکههای عصبی و بهبود روانی بیماران منجر شود. اگرچه شواهد اولیه امیدوارکننده است، اما برای تعیین دقیق نقش و اثربخشی نوروفیدبک در درمان لکنت زبان نیاز به مطالعات بیشتری با نمونههای بزرگ و طرحهای تجربی کنترلشده احساس میشود.
بازی درمانی
یکی از روش های درمانی اثربخش برای درمان اختلال اضطرابي كودكان دارای لکنت زبان استفاده از بازی درماني است . بازی درمانی به بهبود ارتباطات در کودک کمک می کند. نکته مهم در روند درمان این است که درمان براي تمام افراد ثابت نیست و عواملی مثل سن، جنسیت، سطح لکنت زبان و مهم تر پیگیری روند درمان و برگزاری منظم جلسات درمانی، و همکاري خانواده بر طول درمان و اثربخشی آن مؤثر است.
فوربرین :
وضوح یکپارچگی حسی ارائه شده توسط هدایت استخوانی سیستم فوربرین مهارت های تلفظ را بهبود می بخشد. افزایش آگاهی و درک گفتار پیش شرط آگاهی واجی است. آگاهی واج شناختی توانایی تفسیر اصوات بنیادی هدایت استخوان زبان برای توسعه حلقه واجی است که همچنین در ذخیره و بازیابی اطلاعات شفاهی نقش دارد. بنابراین فوربرین می تواند گفتار داخلی و روان کلامی را تقویت کند.
سن طلایی و مدت زمان درمان لکنت زبان درکودکان
یکی از سوالات مهم والدین در مورد مدت زمان درمان لکنت زبان و سن طلایی درمان می باشد. درمان لکنت کودکان زیر 6 سال بطور میانگین حداکثر حدود یک سال طول می کشد. البته با توجه به سن جنسیت سابقه خانوادگی و.. هر کودک متفاوت است و دوره درمان نیز متفاوت خواهد بود . مدت درمان به میزان همکاری کودک ، والدین و درمانگراگر هماهنگی کاملی بین این سه مورد ایجاد شود قطعا درمان در سریعترین زمان ممکن اتفاق خواهد افتاد. برای کودکان بالاتر از 6 سال زمان درمان متفاوت تر خواهد بود چون لکنت مزمن شده است و نیاز به برنامه های جامع تری دارد.
در نهایت، قبل از شروع هر نوع درمانی با نوروفیدبک، مشورت با متخصصان حوزه گفتاردرمانی و نوروساینس امری ضروری است تا پروتکل مناسب با توجه به شرایط فردی تعیین شود.
اگر هدف شما یا فرزندتان کاهش لکنت است، بهتر است ابتدا با دکتر مهدی جهانی متخصص علوم اعصاب گرایش مغز و شناخت ارزیابی انجام دهید. با توجه به عوارض دارویی پیراستام در صورت نیاز و لزوم استفاده از درمان دارویی پیراستام ایشان به پزشک متخصص ارجاع داده می دهند. جهت اطلاعات بیشتر با کلینیک دکتر مهدی جهانی به شمارههای 02166570947 الی 02166570948 و یا واتس آپ 09304050331 تماس حاصل فرمایید.
جهت دریافت نوبت می توانید کد زیر را اسکن نمایید یا بر روی لینک کلیک نمایید
https://wa.me/message/VRML2HFJG42HG1
پیراستام در درمان بیشفعالی (ADHD)
پیراستام ممکن است در بهبود برخی از علائم شناختی مانند تمرکز، حافظه و یادگیری مفید باشد.اما هیچ مدرک علمی قوی و استاندارد بینالمللی وجود ندارد که نشان دهد پیراستام برای بیشفعالی مؤثر یا ایمن است. به عنوان درمان اصلی ADHD توصیه نمیشود. در برخی موارد عوارض آن (مانند بیخوابی، تحریکپذیری یا اضطراب) ممکن است علائم بیشفعالی را بدتر کند.
بیشفعالی (ADHD) چیست؟
اختلال نقص توجه/بیشفعالی یک اختلال عصبیتکاملی است که معمولاً از کودکی آغاز میشود. این اختلال شامل سه نوع غالبا دارای نقص توجه، نوع غالبا بیشفعال و تکانشی یا نوع ترکیبی ( بی توجه - تکانشگر) می باشد
کودک بیش فعال ناتوانی در تمرکز طولانیمدت، فعالیت بدنی بیش از حد (دویدن، پریدن، بیقراری)، تکانشگری (بدون فکر عمل کردن، قطع صحبت دیگران)، فراموشکاری، گم کردن وسایل، حواسپرتی را دارد
استفاده از درمانهای نوروفیدبک،کاردرمانی، توانبخشی شناختی و روانشناسی باعث تقویت مهارتهای شناختی و عملکردها اجرایی در مغز همچون توجّه و تمرکز، حافظه فعال، انعطافپذیری شناختی، خودکنترلی، برنامهریزی، تصمیمگیری و حل مسئله میشود.
بسیاری از کودکان بیشفعال دچار اختلال یکپارچگی حسی (Sensory Integration) نیز هستند . آنها در پردازشهای حسی مشکلات زیادی دارند. به عنوان مثال گاها بیش حسی در حس لمس سبک باعث عدم تحمل اتیکت لباسها یا جنس های خاص میشود و یا به دلیل بیش حسی در حس شنوایی در محیط های شلوغ تمرکزشان را از دست می دهند و بیقرار میشوند. درمان کاردرمانی یکی از اصولی ترین و مهمترین درمان در اختلالات حسی میباشد. همچنین در درمان کاردرمانی آموزش کنترل تکانشها و رفتار از طریق تمرینات بازیمحور، مهارتهای کنترل خود، نوبتگیری، صبر و پاسخ مناسب به موقعیتها پرداخته میشود.
بنابراین درمان اصلی برای اختلال بیش فعالی یا ADHD کاردرمانی، گروه درمانی، رفتاردرمانی، بازی درمانی و درمان های مبتنی بر نوروساینس مثل نوورفیدبک می باشد که تشخیص نوع درمان بر عهده متخصص میباشد
اگر شما یا فرزند شما مبتلا به بیشفعالی است پیشنهاد میشود توسط دکتر مهدی جهانی متخصص علوم اعصاب (گرایش مغز و شناخت) و کاردرمانگر با تجربه ارزیابی دقیق شوید.
راه های تشخیص و درمان بیش فعالی و نقص توجه
تصمیم گیری در مورد اینکه آیا فرد مبتلا به ADHD است یا خیر، فرآیندی با چندین مرحله است.
یکی از مراحل این فرآیند شامل انجام یک ارزیابی بالینی دقیق توسط پزشک متخصص و انجام تست ها و آزمون های عصب شناختی از جمله آزمون تخصصی IVA ، نقشه مغزی و... اشاره کرد.
بسته به شدت و نوع علائم درمان های مختلفی برای این اختلال وجود دارد که از بین آن ها می توان به درمان های دارویی که با تشخیص دقیق روانپزشک دارو تجویز می شود و درمان های غیردارویی مانند نوروفیدبک ، لورتا نوروفیدبک ، تمرینات بازتوانی شناختی و... اشاره کرد.
امروزه برای درمان کودکان بیش فعال و کم توجه (ADHD) از نوروتراپی استفاده می شود اغلب کودکان مبتلا به ADHD به وسیله نوروتراپی بهبودی کامل می یابند . می توان به خوبی در ادامه مزایا و معایب هر یک از درمان های نامبرده پرداخت .
در کلینیک توانبخشی و توانمندسازی عصبی دکتر جهانی آزمون های استاندارد جهت بررسی بیش فعالی انجام می شود .
کاردرمانی برای کودکان ADHD
استفاده از کاردرمانی باعث تقویت مهارتهای اجرایی می شودزیرا کاردرمانگر به کودک کمک میکند تا مهارتهایی مثل برنامهریزی، مدیریت زمان، انجام مرحلهبهمرحله کار و کنترل توجه را یاد بگیرد. بسیاری از کودکان بیشفعال دچار مشکلات پردازش حسی هستند.کاردرمانگر با استفاده از بازیها و تمرینات خاص به کودک کمک میکند تا آرامتر و متمرکزتر شود. آموزش کنترل تکانشها و رفتار از طریق تمرینات بازیمحور، مهارتهای کنترل خود، نوبتگیری، صبر و پاسخ مناسب به موقعیتها آموزش داده میشود. تقویت توجه و تمرکز از طریق بازیهای هدفمند مانند پازل، ساختن با لگو، کشیدن نقاشی دقیق و فعالیتهای مرحلهدار که تمرکز را تقویت میکنند.
تمرین کاردرمانی برای کودک بیش فعال
تمرینات کاردرمانی برای کودکان دارای بیشفعالی (ADHD) با هدف تقویت تمرکز، کنترل حرکتی، مهارتهای خودتنظیمی، و کاهش پرتحرکی طراحی میشوند. این تمرینات اغلب در قالب بازی و فعالیتهای بدنی هدفمند انجام میشوند تا کودک در حین لذت بردن، مهارتهای مهمی را یاد بگیرد.
تمرینات تقویت توجه و تمرکز
تمرین هدفگیری با توپ:
یک توپ کوچک را به سمت هدف (سطل، حلقه یا دایره روی زمین) پرت کند. قوانین بازی را تغییر دهید: مثلاً پرتاب فقط با دست چپ، یا بعد از شمردن تا ۵.
تمرین «پیدا کن و بچسبان»
کارتهایی با حروف، اعداد یا شکلها در اتاق پنهان کنید.کودک باید شکل خاصی را پیدا کند و در جای مشخص بچسباند. این تمرین توجه انتخابی و حافظه دیداری را تقویت میکند.
تمرینات کنترل حرکتی (حرکات درشت)
تمرین مسیر حرکتی
مسیرهایی با بالش، نوار چسب روی زمین، حلقه، پله و تونل درست کنید. از کودک بخواهید با رعایت نظم از مسیر عبور کند.
تمرین حرکت لاکپشتی
کودک باید آرام و با دقت مثل لاکپشت حرکت کند.هدف این بازی کاهش بی قراری کودک و یادگیری کند حرکت کردن با تمرکز است
تمرینات مهارتهای حرکتی ظریف
تمرین «بستن دکمهها و زیپها» کودک در حین انجام این کار باید با تمرکز بالا دقت کند.
تمرین نقاشی با خطوط راهنما
از کودک بخواهید درون خطوط رنگ کند یا الگوهای نقطهچین را کامل کند. این تمرین در کنار تمرکز، هماهنگی چشم و دست را تقویت میکند.
تمرینات آرامسازی و خودتنظیمی
تمرین نفس عمیق :کودک تصور کند یک بادکنک در شکمش هست، نفس عمیق بکشد و آن را باد کند. این تمرین به کاهش اضطراب و هیجان بالا در کودکان بیشفعال کمک می کند
تمرینات شناختی همراه با حرکت
بازی فرمان معکوس
شما بگویید: «دستت را بالا ببر» اما کودک باید برعکس عمل کند (دست پایین بیاورد). این بازی مهارت کنترل پاسخ را تقویت میکند.
لی لی حافظهای
کارتهای حافظهای را روی زمین بچینید و کودک باید با لیلی روی آنها رفته و جفتها را پیدا کند. این تمرین با ترکیب توجه، حافظه و حرکت مهارت های شتاخنی را تقویت می کند
تمرینات را بازیمحور و کوتاه نگه دارید (۵ تا ۱۰ دقیقهای)
زمان تمرین را در ساعتهای پرانرژی (صبح یا بعد از ظهر) تنظیم کنید
از تقویت مثبت و پاداش استفاده کنید تا کودک انگیزه داشته باشد
اگر کودک مقاومت نشان داد، تمرینات را در قالب بازیهای گروهی یا با خواهر/برادر انجام دهید
نوروفیدبک
تحقیقات نشان دادهاند که نوروفیدبک میتواند به بهبود توجه و کاهش نشانههای ADHD کمک کند. در افراد دارای ADHD معمولاً فعالیتهای غیرطبیعی در برخی از نواحی مغز دیده میشود، بهویژه کاهش فعالیت امواج مرتبط با تمرکز و افزایش فعالیت امواج مرتبط با رویاپردازی و خوابآلودگی نوروفیدبک سعی میکند با آموزش مغز، این الگوهای غیرعادی را اصلاح کرده و تمرکز و کنترل رفتاری را بهبود دهد.
مزایای نوروفیدبک برای ADHD
بهبود تمرکز، توجه و عملکرد تحصیلی
کاهش رفتارهای تکانشی و پرتحرکی
بدون نیاز به دارو (مناسب برای والدینی که نمیخواهند دارو تجویز شود)
بدون عوارض جانبی
نتایج معمولاً تدریجی هستند (نیاز به چندین جلسه، معمولاً ۲۰ تا ۴۰ جلسه)
همه افراد پاسخ یکسانی نمیدهند
بنابراین علاوه بر دارو درمان پایدارتر با اتثر بخشی دائمی برای بیش فعالی یا ADHD کاردردرمانی، گروه درمانی، رفتاردرمانی، بازی درمانی و درمان های مبتنی بر نوروساینس مثل نوورفیدبک می باشد که تشخیص نوع درمان بر عهده متخصص می باشد اگر شما یا فرزند شما مبتلا به بیشفعالی است ابتدا توسط در مهدی جهانی متخصص علوم و اعصاب گرایش مغز و شناخت و کاردرمانگر با تجربه و سابقه ارزیابی دقیق شود.
پیراستام در درمان کودکان اوتیسم
استفاده از پیراستام در اوتیسم موضوعی بحثبرانگیز و تا حد زیادی تجربی است. این دارو توسط برخی پزشکان برای بهبود عملکرد شناختی یا زبانی در کودکان دارای اختلال اوتیسم به کار میرود، اما باید با احتیاط به آن نگاه کرد.
اگر چه پیراستام میتواند در تقویت عملکرد زبان و گفتار در کودکان مبتلا به اوتیسم موثر واقع شود و نیز تمرکز، حافظه، و یادگیری اجتماعی را کمی بهبود دهد؛ اما عوارض جانبی مثل بیقراری، بیخوابی، افزایش اضطراب و تحریکپذیری میتواند برای کودکان اوتیستیک بسیار مشکلساز باشد. هر کودک طیف اوتیسم ویژگیها و نیازهای خاص خود را دارد؛ تأثیر داروها ممکن است بسیار متفاوت باشد.
اما صرفا استفاده از پیراستام بهطور قطعی درمان اصلی اوتیسم نیست. بلکه ممکن است پیراستام در کنار داروهای تخصصی که زیر نظر متخصص روانپزشک تجویز میشود، در موارد خاص و با نظارت دقیق پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان به عنوان مکمل مورد بررسی قرارگیرد.
کودکان و افراد مبتلا به اوتیسم حتما باید از خدمات کاردرمانی گفتاردرمانی جهت افزایش مهارت های ارتباطی شناختی و زبانی بهرهمند شوند.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک دکتر مهدی جهانی متخصص علوم اعصاب (گرایش مغز و شناخت) و کاردرمانگر با سابقه در ارتباط باشید دکتر مهدی جهانی با سال ها تجربه در زمینه ارائه خدمات و درمان کودکان اتیسم میتواند ارزیابی جامع و دقیقی از مشکلات کودک شما انجام دهد و بهترین و موثرترین درمان را برای فرزند شما انجام دهد.
راهکارهای جایگزین پیراستام
در بسیاری از اختلالاتی مثل تاخیر گفتار، بیشفعالی، اتیسم، یا لکنت که پیراستام تجویز میشود کاردرمانی میتواند جایگزینی علمی، مؤثر و ایمنتر باشد و در واقع در اغلب موارد اولین و مهمترین خط درمان است.
کاردرمانی و نوروتراپی نوعی درمان غیردارویی است که به کودک یا بزرگسالان کمک میکند تا مهارتهای پایهای لازم برای زندگی روزمره، ارتباط، خودکنترلی، تمرکز، بهبود حافظه، مهارت های شناختی را به صورت پایدار و هدفمند و ماندگار کسب کند .
کاردرمانی اثربخشی پایداری در مشکلات زیر دارد؛
تقویت مهارتهای حرکتی ظریف و درشت (مثلاً گرفتن مداد یا دویدن)
بهبودی در عملکردهای اجرایی همچون . توجّه و تمرکز، حافظه فعال، انعطافپذیری شناختی، خودکنترلی، برنامهریزی، تصمیمگیری و حل مسئله میشود.
تقویت هماهنگی چشم و دست
پیشرفت مهارتهای خودیاری (لباس پوشیدن، غذا خوردن) و مهارتهای اجتماعی و ارتباطی
درمان یکپارچگی حسی (برای کودکانی که به صدا یا لمس حساساند)
اگر به پیراستام فکر میکنید برای کمک به رشد گفتار، تمرکز، یا تعامل اجتماعی، کاردرمانی در اغلب مواقع انتخاب بهتری است زیرا بیخطر، علمی و بدون عوارض دارویی است.