تلفن: 66570947

.

مقالات

علت تاخیر در راه رفتن کودکان

از رایج ترین مشکلات کودکان راه نرفتن است که در دوره های مختلف والدین را نگران میسازد ، برای مثال راه نرفتن کودک در 20 ماهه یا راه نرفتن کودک 13 ماهه میتواند از نگرانی والدین باشد . مرکز کاردرمانی راه نرفتن کودکان  با به کار گیری متخصصین کاردرمانی کودکان و اطفال از بهترین مراکز کاردرمانی در توانبخشی راه نرفتن کودک است . در ادامه از علت راه نرفتن کودک 20 ماهه و انتظاراتی میتوان از درمان توسط کاردرمانی داشت صحبت خواهیم کرد.

از علت شل راه رفتن کودکان اختلال در هماهنگی عضلات با یگدیگر و تکامل سیستم عصبی میتوان نام برد .

راه رفتن در کودکان به تقویت عضلات آن‌ها و هماهنگی عضلات با یکدیگر و تکامل سیستم عصبی ربط دارد. بعد از به دنیا آمدن نوزادان زمانی طول می‌کشد که ماهیچه‌های درگیر در راه رفتن به قدرت کافی برسند و کودک توانایی هماهنگ کردن عضلات مختلف با یکدیگر و ایستادن و راه رفتن تؤامان را یاد بگیرد. به همین دلیل همه نوزادان ابتدا نشستن را یاد می‌گیرند بعد غلت خوردن و چهاردست و پا رفتن و در آخر راه رفتن را.

کلینیک دکتر خزائی سالهاست که خدمات کاردرمانی راه رفتن نوزاد ، و  تحقیقاتی در زمینه علت راه نرفتن کودکان انجام میدهد . اگر به دنبال مرکز کاردرمانی برای راه رفتن کودک هستید ، بدون شک مرکز توانبخشی دکتر خزائی با داشتن تجربه و تخصص بالا در حوزه کودکان بهترین خدمات را ارائه میدهد .

این گروه از بچه‌ها به‌دلیل ابتلا به اختلال تاخیر در راه افتادن کودکان باید هرچه سریع‌تر توسط پزشک متخصص اطفال معاینه شوند تا علت اصلی مشکل آن‌ها مشخص و براساس آن روند درمان شروع شود.

اگر کودک شما تا ۱۶ ماهگی راه نمی‌رود، نگرانی‌ شما قابل درک است. چراکه شما نمی‌خواهید فرزندتان از سایر کودکان هم سن و سال خود عقب بماند.

اما باید توجه کنید که اگر کودک شما در ۱۶ ماهگی قادر به راه رفتن نیست، ممکن است بتواند مهارت‌های حرکتی دیگری مانند ایستادن به تنهایی، بالا کشیدن خود روی مبلمان و بالا و پایین پریدن را بدون مشکل انجام دهد. این‌ها نشان می‌دهند که مهارت‌های حرکتی کودک شما در حال تکامل است. بنابراین، به‌زودی شاهد اولین قدم‌های او خواهید بود.

همچنین مهم است که بدانید برخی از نوزادانی که نارس به دنیا می‌آیند دیرتر از کودکان هم‌سن خود شروع به راه رفتن می‌کنند. اگر کودک شما نارس بود، فوراً از ناتوانی او در راه رفتن وحشت نکنید.

هنگام ردیابی مراحل مهم تکامل کودک، به سن تعدیل شده کودک خود توجه کنید که براساس تاریخ اصلی زایمان تعیین می‌شود.

 

به عنوان مثال، اگر یک کودک ۱۴ ماهه دارید و سه ماه زودتر زایمان کرده‌اید. سن تعدیل شده کودک شما ۱۱ ماهگی است. در این صورت، ممکن است دو تا سه ماه دیگر طول بکشد تا کودک شما تعادل و راه رفتن را یاد بگیرد.

بنابراین، اگرچه اکثر مشکلات راه رفتن کودکان نوپا که مربوط به نقص تکاملی هستند، خودبه‌خود حل می‌شوند اما چند بیماری رایج وجود دارد که یک متخصص اطفال ممکن است برای تعیین علت تاخیر در راه افتادن کودک ۱۸ ماهه و بزرگتر، آن‌ها را ارزیابی کند.

در نهایت مشورت با پزشک متخصص کودکان و نوزادان می‌تواند هرگونه ابهام و نگرانی شما در زمینه دیر راه رفتن فرزندتان را برطرف کند.

علائم تاخیر در راه افتادن کودکان

در ابتدا قصد داریم شما را با مراحل طبیعی تکامل جسمی راه رفتن نوزاد یا کودک آشنا کنیم. چراکه وجود نقص در هریک از این مراحل می‌‎تواند باعث راه نرفتن کودک دو ساله یا حتی سه ساله شود!

نوزادان با بزرگتر شدن و قویتر شدن ماهیچه‌های پایشان، به‌تدریج راه رفتن را یاد می‌گیرند. به‌همین‌دلیل است که پاهای نوزاد تازه متولد شده نمی‌تواند وزن خود را تحمل کند.

معمولا نوزادان در حدود سن ۷ ماهگی شروع به خزیدن یا حرکت می‌کنند. در حوالی این سن، آن‌ها درحالی‌که به کمک والدین در حالت ایستاده نگه داشته می‌شوند شروع به بالا و پایین پریدن می‌کنند. این عمل به تقویت ماهیچه‌های پای کودک شما در آمادگی برای برداشتن اولین قدم‌ها کمک زیادی می‌کند.

در حدود سن ۸ تا ۹ ماهگی، کودک شما ممکن است شروع به بالا کشیدن خود به کمک وسایلی مانند صندلی و میز کند. حتی برخی از نوزادان، درحالی‌که شیی را گرفته‌اند پاهای خود را بالا و پایین می‌برند. انگار می‌خواهند راه بروند.

شروع راه رفتن کودک نوپا معادل با حفظ تعادل و افزایش اعتماد‌به‌نفس وی است. در واقع، کودک شما نه تنها یاد می‌گیرد که چگونه به‌تنهایی بایستد، بلکه این چالش نیز برای او شکل می‌گیرد که چگونه گام‌ها را بدون افتادن روی زمین هماهنگ کند. به‌دلیل ترس کودک از راه رفتن، این مرحله از تکامل کودک کمی زمان می‌برد.

ازآنجایی‌که ماهیچه‌های پا در نوزادان مختلف در سنین متفاوتی قدرت پیدا می‌کنند، طبیعی است که برخی از نوزادان زودتر از بقیه راه بروند.

 

برخی از نوزادان اولین قدم‌های خود را در ۹ یا ۱۰ ماهگی بر می‌دارند، درحالی‌که برخی دیگر در ۱۲ ماهگی شروع به قدم برداشتن می‌کنند. بنابراین، از علائم تاخیر در راه افتادن کودک می‌توان

ادامه مطلب...

عوامل موثر بر خواب کودکان در بیش فعالی

 تیم تجقیقات توانش توجه به گسترش روز افزون اختلالات رشدی به ویژه بیش فعالی و اوتیسم و... مطالب زیادی درباره علائم و راهکار های درمانی آنان تهیه کرده است تا روند تشخیص و درمان آن تسریع یابد. به همین دلیل در این نوشتار به خواب کودکان بیش فعال پرداخته شده است. ا

ادامه مطلب...

عوامل موثر بر بیش فعالی در بارداری

چه چیزهای در بارداری باعث بیش فعالی کودک می شود؟ مطمئنا پاسخ به چنین سوالی اگر چه در یک متن نمی گنجد اما میتواند نتایج بسیاری در کاهش آمار قربانیان درگیر بگذارد، بنابراین سعی شده است اطلاعاتی کاربردی درج شود تا سلامتی هیچ کودکی، قربانی ناآگاهی والدین نشود. در واقع مطالعه این مطلب می‌تواند به خانواده ها کمک کند تا با داشتن نقشه راهی

ادامه مطلب...

بهترین وجدید ترین داروی درمان بیش فعالی

بهترین داروی بیش فعالی خواسته تمامی خانواده های نگران اختلال بیش فعالی کودکان است اما نمی‌توان نوع خاصی را برای تمامی افراد مناسب دانست، بلکه پارامترهایی همچون سابقه بیماری، ژنتیک و فیزیولوژی خاص بدنی می تواند در انتخاب تاثیرگذار باشد،

ادامه مطلب...

نشانه های بیش فعالی در کودکان و عوارض بیش فعالی

قبل از اینکه توضیح بدیم بیش فعالی چه هست، چگونه بوجود آمده و چگونه درمان می شود، توضیح مختصری درباره عواقب جدی نگرفتن و درمان نکردن این نوع اختلال ها در کودکان و تاثیر بسیار آن بر آینده کودکان بدهیم.

ادامه مطلب...

اگر بیش فعالی درمان نشود

کودکی که دچار بیش فعالی می باشد یک متهم نیست بلکه او بیمار است و باید تحت درمان گیرد. اگر بیش فعالی درمان نشود آسیب های زیادی را برای خانواده ها و کودک به وجود خواهد

ادامه مطلب...

علائم اختلالات گفتاری کودکان

ادامه مطلب...

کدام کودکان به کاردرمانی کودک نیاز دارند

ادامه مطلب...

مزایای کاردرمانی برای کودکان

ادامه مطلب...

مزایای بازی درمانی برای کودکان پرخاشگر

ادامه مطلب...

اثربخشی بازی درمانی


در مورد اثربخشی بازی درمانی هنوز باید تحقیقات بیشتری انجام شود. اغلب روش‌های سنتی درمان ممکن است برای کودکان ۳ تا ۱۲ ساله مناسب نباشد.

در مطالعه ای در سال ۲۰۰۹ در مورد اثربخشی بازی درمانی با کودکان پرخاشگر، محققان گروهی از دانش آموزان را با سابقه رفتار پرخاشگرانه به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه در معرض بازی درمانی قرار گرفتند و گروه دیگر به عنوان گروه کنترل استفاده شدند. در پایان مطالعه، محققان دریافتند کودکانی که در معرض بازی درمانی قرار گرفته بودند نسبت به کودکان گروه کنترل بهبود قابل توجهی در رفتارهای پرخاشگرانه نشان دادند.

تجزیه و تحلیل سال ۲۰۰۵ از ۹۳ مطالعه انجام شده بین سالهای ۱۹۵۳ تا ۲۰۰۰ در مورد اثربخشی بازی درمانی با کودکان نیز از این نظریه حمایت می‌کند که این روش یک روش درمانی مؤثر برای کودکان است. طبق بررسی‌های انجام شده این شکل از درمان تأثیرات مثبتی را به همراه دارد، به ویژه زمانی که والدین کودک درگیر درمان بودند تاثیرات بیشتر بود. همچنین طبق بررسی‌ها به نظر می‌رسد این شکل از درمان در هر سن و جنسیتی موثر است

تکنیک‌ها بازی درمانی در کودکان


تکنیک‌های مختلفی را می‌توان در طول بازی درمانی به کار برد. تکنیک مورد استفاده در طول یک جلسه درمانی تا حد زیادی به نیازهای کودک شما و اینکه با چه وسایل بازی بیشتر احساس راحتی می‌کند، بستگی دارد.

یک جلسه بازی درمانی معمولی اصولا بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. در طول یک جلسه بازی درمانی، درمانگر محیطی راحت و امن را برای بازی کودک ایجاد می‌کند. سپس درمانگر تعاملات کودک با اسباب بازی‌های ارائه شده را بررسی کرده و زیر نظر می‌گیرد.

همانطور که کودک در اتاق بازی درمانگر راحت‌تر رشد می‌کند، فعالیت‌های بازی خاص‌تری که مشکلاتی را که کودک با آن‌ها سروکار دارد هدف قرار می‌دهند، معرفی می‌شوند. برخی از رایج‌ترین تکنیک‌های مورد استفاده توسط درمانگران در سراسر جهان عبارتند از:

  • استفاده از لوگوهای ساختنی
  • استفاده از هنر
  • شن بازی
  • بازی‌های تخته‌ای
  • بازی با عروسک
  • نمایش عروسکی
  • مهمان بازی
  • بازی‌های کارتی
  • بازی‌های استراتژی مانند شطرنج یا چکرز
  • قایم موشک
  • بازی با لوگو

 

چگونه نوزادان راه رفتن را یاد می‌گیرند؟

ادامه مطلب...

ورزش­های ایروبیک یا تمرین­های مقاومتی درکودکان

ادامه مطلب...

به ارتباط‌ ­گیری فرزندتان خود کمک کنید

ادامه مطلب...

فعالیت‌های گروه درمانی برای کودکان

ادامه مطلب...

سایر دلایل لجبازی کودک چیست؟

ادامه مطلب...

چرا باید در صورت دیدن مشکلات درحافظه در حال کار فرزندم، به متخصص مراجعه کنم؟

ادامه مطلب...

فعالیت­های کار درمانی تخصصی برای بهبود حافظه

ادامه مطلب...

ضربات روحی دوران کودکی

ادامه مطلب...

مقالات دیگر...

  1. ناتوانی‌­های رشدی و ذهنی در کودکان
  2. مشخص کردن نقش ما در روند گفتار درمانی کودک
  3. راه‌ کارهایی برای کمک به یک کودک خجالتی در خانه
  4. چرا از این روش برای حرکات صحبت کردن کودکان استفاده‌ می‌شود؟
  5. اختلالات پزشکی و سلامت روان؟
  6. علت مشکلات حافظه در کودکان؟
  7. برای جلوگیری از اختلال یادگیری چکار باید بکنم؟
  8. بازی درمانی در دردرمان چه مواردی کمک می‌کند؟
  9. درمان پیش آمدگی زبان
  10. گفتاردرمانی برای زبان عمل‌گرایی اجتماعی
  11. گفتاردرمانی برای تأخیر در حرکت دهانی
  12. گفتاردرمانی برای روانی کلام
  13. گفتاردرمانی برای اختلال زبان دریافتی
  14. گفتاردرمانی برای حافظه و شناخت
  15. گفتاردرمانی برای اختلال زبان بیانی
  16. گفتار درمانی برای دیس آرتری
  17. گفتاردرمانی برای اختلالات رشد کودک
  18. گفتاردرمانی برای اختلالات رشد اوتیسم / تحریک فراگیر
  19. گفتاردرمانی برای درمان پردازش شنوایی
  20. گفتاردرمانی برای تاخیرهای گفتاری / فنولوژیکی
  21. گفتاردرمانی برای آپراکسی در کودکان
  22. گفتار درمانی برای انواع اختلالات گفتاری زبان
  23. درمان واجی در مشکلات گفتاری
  24. درمان تلفظ در مشکلات گفتاری
  25. گفتار درمانی چیست
  26. عوارض نوروفیدبک چیست ؟
  27. چه اختلالاتی توسط نوروفیدبک درمان میشود؟
  28. چند نکته مهم برای نوروفیدبک تراپی
  29. بهترین سن برای نوروفیدبک تراپی
  30. لورتا نوروفیدبک چیست؟
  31. چندین نوع لکنت زبان وجود دارد؟
  32. عوارض لکنت زبان
  33. مهارت های ادراک بینایی در کودکان
  34. اختلال هماهنگی رشدی (DCD)
  35. گفتاردرمانی کودکان اوتیسم
  36. اختلالات تکاملی در کودکان
  37. درمان اضطراب کنکور با نوروفیدبک
  38. کاردرمانی کودکان- هزینه کاردرمانی - بهترین مرکز کاردرمانی کودکان
  39. بیش فعالی- درمان بیش فعالی- ماساژدرمانی
  40. ماساژدرمانی کودکان -ماساژ درمانی کودکان اتیسم- ماساژ درمانی کودکان بیش فعال- بهترین مرکز ماساژ درمانی کودکان در تهران - هزینه ماساژدرمانی کودکان
  41. کاربرد سنسوری روم
  42. سنسوری روم برای کودکان اوتیسم
  43. بیش فعالیADHD در بزرگسالان، تشخیص بیش فعالی در بزرگسالان، درمان بیش فعالی در بزرگسالان
  44. سنسوری روم برای کودکان بیش فعال، مزایای سنسوری روم،  هزینه اتاق حسی - قیمت سنسوری روم ، هزینه هر جلسه کاردرمانی حسی، بهترین مرکز سنسوری روم در تهران، 
  45. نقشه مغزی QEEG چیست؟
  46. درمان اختلال خواب(Sleep Disorder) با نوروفیدبک
  47. آزار جنسی و جسمی در کودکان
  48. آزمون‌ ارزیابی عصب روانشناختی CANTAB
  49. موسیقی درمانی و تأثیرآن بر عملکرد مغز (توانمندسازی عصبی)
  50. آزمون حافظه فعال (Working Memory Test)- N- BACK
  51. آزمون‌های روان‌شناختی - IVA
  52. توانبخشی شناختی (CRT)
  53. تحریک الکتریکی جداره جمجمه CES
  54. درمان مشکلات درکي – حرکتي کودکان
  55. مشکلات درکي – حرکتي در کودکان
  56. اختلال اضطراب جدایی (Separation anxiety disorder)
  57. اختلال اضطرابی در کودکان
  58. لکنت زبان در کودکان
  59. بهترین روش های درمان لکنت زبان
  60. لکنت زبان و درمان آن
  61. درمان اختلال طیف اتیسم به روش اسنوزلن
  62. ویژگی های تشخیصی بیماری اتیسم در DSM-V
  63. درمان های اساسی اختلال طیف اتیسم (ASD)
  64. عوامل موثر بر اختلال اوتیسم
  65. اختلال طیف اتیسم (Autism Spectrum Disorder- ASD)
  66. درمان اختلالات یادگیری (LD)
  67. فرآیند تشخیص اختلالات یادگیری (LD)
  68. شایع‌ترین اختلالات یادگیری (LD)
  69. اختلال یادگیری (Learning disability- LD)
  70. نقش کاردرمانی در درمان کودکان ADD
  71. انواع اختلالات (ADD)
  72. اختلال در توجه(Attention Deficit Disorder - ADD)
  73. تشخیص بیش فعالی با آزمون تخصصی توجه و تمرکز IVA
  74. درمان کودکان بیش فعال (ADHD) با نوروفیدبک
  75. شیوع بیش فعالی و نقص توجه
  76. درمان اختلال بیش فعالی  ADHD
  77. علائم و رفتارهای کودکان ADHD
  78. بیش فعالی(ADHD ) در کودکان
  79. طراحی دکوراسیون مرکز توانبخشی کودکان
  80. اهمیت و ضرورت علم گفتار درمانی
  81. سایر ضوابط مورد نیاز مرکز گفتار درمانی
  82. فضای فیزیکی و تجهیزات برای یک مرکز گفتار درمانی
  83. شرح وظایف و حدود اختیارات کلینیک گفتاردرمانی
  84. ضوابط تأسیس مرکز گفتار درمانی
  85. گفتار درمانی را نیمه کاره راه نکنید
  86. آيا بيماری خاصی وجود دارد که به واسطه ابتلا به آنها کودک دچار تاخير گفتاری شود؟
  87. قابل‌فهم نبودن کلماتی که کودک می گويد به گفتاردرمانی نياز ندارد؟
  88. کدام کودکان به گفتاردرمانی نياز دارند؟
  89. آیا نوروفیدبک محدودیت و عوارضی نیز دارد؟
  90. درمان عدم تمرکز در کودک با نوروفیدبک
  91. تمرکز حواس هنگام مطالعه و روشها تقویت
  92. چنند روش افزايش تمرکز در درس خواندن
  93. چند علت عدم تمرکز در درس خواندن
  94. راه های درمان عدم تمرکز در درس خواندن و ایجاد انگیزه
  95. چهار روش آسان برای درمان عدم تمرکز در درس خواندن
  96. چند نکته در درمان عدم تمرکز در کودکان
  97. علایم اولیه راه رفتن کودک
  98. بیماری پای چماقی یا پای چنبری
  99. مشکلات شایع پا در کودکان که باعث عدم توانیی در راه رفتن می شود
  100. نکاتی درباره استفاده از روروئک برای راه رفتن کودک