تلفن: 66570947

.

اختلال در توجه(Attention Deficit Disorder - ADD)

"اختلال در توجه" (ADD) از شایع‌ترین اختلالات رفتاری در بین دانش آموزان به ویژه در سنین دبستان محسوب می‌شود. همواره بسیاری از والدین دانش آموزان و معلمان مدارس احساس نگرانی خود را از کم توجهی یا بی‌توجهی برخی از کودکان اعلام می کنند و طالب مشاوره ، راهنمایی و کمک هستند.


پدیده کم توجهی یا اختلال کمبود توجه ، توصیف وضعیت کودکانی است که عمدتا بدون دلیل خاصی بی توجهی ، زود برانگیختگی و در بسیاری از مواقع نسبت به سن تقویمی و عقلیشان بیش فعالی از خود نشان می‌دهند. اگر چه اختلال کمبود توجه عمدتا با رفتار زیاده فعالی یا بیش فعالی همراه است، اما این نقیصه می‌تواند همراه با رفتار نابهنجار بیش فعالی و یا بدون آن ، مورد تشخیص واقع گردد.
اختلال کم توجهی (ADD) کودک در صورت درمان نشدن منجر به تاخیر در یادگیری، رشد و برقراری روابط اجتماعی می‌شود. در همین راستا با توجه به اهمیت موضوع اختلال کم توجهی (ADD) و بیش فعالی کودکان(ADHD) در کلینیک بیش فعالی توانش با بهره گیری از روش های کاردرمانی و رفتاردرمانی و سایر روش های موجود به صورت تخصصی مورد بررسی و درمان قرار می گیرد
علت دقیق ابتلا به اختلال کم توجهی (ADD) در حال حاضر مشخص نیست. متخصصین تصور می‌کنند که تفاوت در روش ارسال پیام‌ها به مغز موجب ابتلا به کم توجهی می‌شود.
تقریباً 8 ـ 12 درصد کودکان مبتلا به اختلال کم ‌توجهی هستند اختلال کم توجهی معمولاً فقط در کودکان دبستانی (6 ـ 12 سال) تشخیص داده می‌شود، چون تشخیص دادن این اختلال در کودکان کوچکتر دشوار است. اختلال کم توجهی در پسرها راحت‌تر از دخترها شناسایی می‌شود. دختران کم توجه معمولاً کمتر از پسران مبتلا جلب توجه می‌کنند و طبعاً مشکل پسربچه‌های پر سر و صدا سریع‌تر تشخیص داده و درمان می‌شود.
مبتلایان اختلال کم‌توجهی (Attention Deficit Disorder - ADD) بر خلاف کودکان بیش فعال ADHD فعالیت بالایی ندارند اما در توجه و تمرکز دچار مشکلند. در حقیقت این افراد حضور فیزیکی دارند اما فکر و حواسشان جای دیگری است که از نشانه‌های آن می‌توان علائم ذیل را ذکر کرد:
· دچار اشتباه می‌شوند اما فقط از روی بی دقتی
· در تمرکز کردن و توجه به یک موضوع بیش از ۵ دقیقه مشکل دارند
· افراد بیش فعال اصلاً به صحبت‌های فرد مقابل گوش نمی‌کنند آن‌ها تظاهر به گوش دادن می‌کنند
· در برنامه‌ریزی و سازماندهی برنامه‌ها هیچ استعدادی ندارند
· اغلب به صورت کاملاً عمدی و غیرعمدی لوازم و دارایی‌های خود را گم می‌کنند.
· با کوچکترین محرکی مثل بوق ماشین یا صدای تیک تاک ساعت حواسشان پرت می‌شود

درمان کم توجهی ADD 

همانند سایر اختلالات روانی در درمان اختلال کمبود توجه (ADD) هم از درمان دارویی و هم غیردارویی استفاده می شود . درمان‌های غیردارویی این بیماری عبارتند از کاردرمانی، گفتار درمانی و درمان شناختی رفتاری، خانواده درمانی، مداخله در مدرسه،آموزش مهارت‌های اجتماعی،آموزش مدیریت والدین ، نوروفیدبک و بازی با کودک (بازی درمانی) است.

· دستورهای داده شده را پیروی نمی‌کنند (درک دستور ندارند)

 کلینیک توانبخشی و توانمندی عصبی توانش به عنوان بهترین مرکز درمان اختلالات بیش فعالی و کم توجهی با کادر درمان متخصص در این زمینه خدمات ارزنده ای را به مراجعین خود ارائه می دهد.