تلفن: 66570947

.

غربالگری اوتیسم،غربال اوتیسم،اوتیسم

غربالگری اوتیسم

 برنامه غربالگری اوتیسم برای سنین 12، 18 و 24 ماهگی انجام می شود. غربالگری در سن پایین برای تشخیص اوتیسم در کودکان بسیار مهم میباشد.

برای غربالگری اوتیسم ابتدا آزمایش ساده ای  توسط کارشناسان سلامت انجام می شود و اگر تشخیص اولیه مثبت بود، باید به پزشک عمومی آموزش دیده مراجعه شود و بعد ، کودک در صورت تایید پزشک به مراکز اختلالات تکاملی فرستاده می شود.

 درمرکز توانبخشی توانش غربال اوتیسم اختصاصی با همکاری گروهی از پزشکان عمومی، روان پزشکان اطفال، متخصصان اعصاب اطفال، مددکاران، گفتار درمان ها و کاردرمان ها، انجام می شود تا مراحل مداخلات درمانی شناختی در صورت تشخیص بیماری اوتیسم برای کودک مبتلا آغاز شود.

کودکان مبتلا به اوتیسم اظهار کرد: کودکان مبتلا به اوتیسم مشکل جسمی ندارند؛ به طوری که در ظاهر با کودکان عادی فرقی ندارند و حتی زیباتر و جذاب تر هم هستند ولی وقتی می خواهند ارتباط برقرار کنند، مشکل ارتباطی دارند؛به همین دلیل این کودکان در خود فرو رفته می نامند.

اگرچه برای اوتیسم، درمان قطعی وجود ندارد ولی در صورت شناسایی این اختلال، پیش از 3 سالگی می‌توان تا حدود زیادی از پیشرفت آن جلوگیری کرد و کودک را به روند طبیعی زندگی و تعامل با دیگران بازگرداند.

نقض در برقراری ارتباط، خودداری از تعاملات اجتماعی، وجود الگوهای تکراری در رفتار، رفتارهای کلیشه ای، عدم برقراری تماس چشمی و تاخیر در شروع تکلم از جمله علائم طیف اوتیسم است که والدین باید در خلق و خوی کودکان خود مورد توجه و ریزبینی قرار دهند.

تاخیر در شروع تکلم یکی دیگر از علائم اوتیسم است و حدود 40 درصد از کودکان مبتلا به اوتیسم اصلا حرف نمی‌زنند و 60 درصد دیگر دیرتر از هم سن های خود شروع به صحبت کردن می‌کنند و در بیشتر موارد عادت به تکرار کردن حرف‌ها و پرسش‌های دیگران دارند.

95 درصد کودکان اوتیسم حداقل یک مشکل و یا علامت پزشکی دیگری نظیر تشنج، بیش فعالی، اختلالات خواب، مشکلات تغذیه، وز وز گوش، علائم حرکتی، اضطراب و حتی خودآزاری را دارند، موضوعی که اگر به سرعت در دوران کودکی شناسایی و مورد درمان قرار نگیرید در سنین بالاتر به عارضه ای حاد مبدل خواهد شد.

یکی دیگر از نشانه‌هایی که والدین می‌توانند از طریق آن اختلال اوتیسم فرزندان خود را شناسایی کنند، اکو یا تکرار بی هدف کلمات یا عبارات است ضمن اینکه این کودکان واکنش شدیدی نسبت به تغییرات محیطی دارند و بیشتر تمایل به ردیف گذاشتن و منظم کردن اشیاء دارند.

کودکان اوتیسم به جای کلام بیشتر با استفاده از اشاره منظور خود را می‌رسانند، شاید این رفتار در بین همه کودکان زیر 3 سال مشترک باشد اما تکرار این روند و اصرار کودک در عدم تکلم، موضوعی با اهمیت است که والدین باید با ریزبینی این رفتارها را زیرنظر بگیرند.

 شناسایی این اختلال تا قبل از 3 سالگی موضوعی با اهمیت در روند درمان به حساب می آید بر همین اساس به خانواده ها توصیه می شود تا پیش از 5 سالگی برای غربال اوتیسم و تشخیص اوتیسم به متخصص گفتاردرمانی یا روانپزشک کودکان مراجعه کنند.

مجموعه توانبخشی توانش با بهره گیری از برترین پزشکان و مددکاران تمام مراحل غربالگری اوتیسم را برای فرزند شما انجام میدهد.

 

 

 

 

نویسنده : دکتر علیپور